Terminsplanering
Årskurs: Gymnasiet
Ämne: Naturkunskap 1a1
Tema: Naturvetenskapliga begrepp och relateringar
Grunderna i naturvetenskap (19 aug – 22 sept)
Lektion 1: Introduktion till naturkunskap och vetenskapliga metoder
Normala brödtext
Lektion 2: Observation och hypotesformulering
Normala brödtext
Lektion 3: Grundläggande begrepp inom biologi, kemi och fysik
Normala brödtext
Lektion 4: Mätning och noggrannhet
Normala brödtext
Lektion 5: Repetition av naturvetenskapliga grunder
Normala brödtext
Lektion 6: Bedömning: Prov om grunderna i naturvetenskap
Normala brödtext
Lektion 7: Utvärdering och reflektion över naturvetenskapliga metoder
Normala brödtext
Livets uppkomst och evolution (23 sept – 27 okt)
Lektion 1: Livets ursprung och cellteori
Normala brödtext
Lektion 2: Genetik och nedärvning
Normala brödtext
Lektion 3: Evolutionens mekanismer
Normala brödtext
Lektion 4: Naturligt urval och anpassningar
Normala brödtext
Lektion 5: Repetition av livets uppkomst och evolution
Normala brödtext
Lektion 6: Bedömning: Prov om livets uppkomst och evolution
Normala brödtext
Lektion 7: Utvärdering och reflektion över evolutionära processer
Normala brödtext
Ekosystem och miljö (28 okt – 1 dec)
Vecka 44 (Höstlov)
Inga lektioner
Lektion 1: Ekosystemets struktur och funktion
Normala brödtext
Lektion 2: Näringskedjor och energiflöden
Normala brödtext
Lektion 3: Miljöpåverkan och hållbarhet
Normala brödtext
Lektions 4: Åtgärder för att skydda miljön
Normala brödtext
Lektion 5: Repetition av ekosystem och miljö
Normala brödtext
Lektion 6: Bedömning: Prov om ekosystem och miljö
Normala brödtext
Kemi och fysik i vardagen (2 dec – 20 dec)
Lektion 1: Kemi i vardagen: ämnen och reaktioner
Normala brödtext
Lektion 2: Energi och energiomvandlingar i vår miljö
Normala brödtext
Lektion 3: Fysikaliska fenomen i naturen
Normala brödtext
Lektion 4: Repetition av kemi och fysik i vardagen
Normala brödtext
Lektion 5: Bedömning: Sammanfattning och prov om kemi och fysik i vardagen
Normala brödtext
Lektion 6: Utvärdering och reflektion över terminen
Normala brödtext
Lektion 7: Avslutning och presentation av inlärda ämnen
Normala brödtext