En AI-baserad digital lärarassistent

Planering HT. Åk. 9. Hem- och konsumentkunskap

Terminsplanering

Årskurs: 9
Ämne: Hem- och konsumentkunskap (HKK)
Tema: Höstterminen

Introduktion till HKK (19 aug – 8 sep)

V.34
– Lektion 1: Vad är HKK?
– Lektion 2: Grundläggande begrepp
– Lektion 3: Introduktion till kursens innehåll

V.35
– Lektion 1: Fortsättning och fördjupning

V.36
– Lektion 1: Avslutning och sammanfattning

Kost och näringslära (9 sep – 29 sep)

V.37
– Lektion 4: Näringsämnen
– Lektion 5: Kostcirkeln

V.38
– Lektion 6: Planera en hälsosam kost
– Bedömning: Kostanalys av egen måltid

V.39
– Lektion 1: Avslutning och reflektion

Matlagning och receptanalys (30 sep – 20 okt)

V.40
– Lektion 7: Matlagningens grunder

V.41
– Lektion 8: Receptanalys

V.42
– Lektion 9: Matlagning i praktiken

Hälsa och livsstil (21 okt – 11 nov)

V.43
– Lektion 10: Fysisk och psykisk hälsa
– Lektion 11: Livsstilsval

V.45
– Bedömning: Reflektion kring livsstil

Konsumentkunskap (12 nov – 2 dec)

V.46
– Lektion 12: Konsumtion och miljö

V.47
– Lektion 13: Ekonomiska val
– Lektion 14: Konsumentens rättigheter

Avslutning och repetition (3 dec – 20 dec)

V.48
– Lektion 15: Repetition av kursinnehåll

V.49
– Lektion 16: Utvärdering och feedback

Lov:
– Höstlov v.44: 28 oktober – 1 november (inga lektioner)

Denna planering ger en övergripande struktur för höstterminen och inkluderar både undervisning och bedömning kopplad till kursens mål. Om du har några frågor eller behöver ytterligare justeringar, är du välkommen att ställa fler frågor!