Kompakt AI-Knappmeny

Planering HT. Gy. Historia – Genom epokerna (Mat och Teater)

Terminsplanering

Årskurs: Gymnasiet
Ämne: Historia
Tema: Genom epokerna (Mat och Teater)

Introduktion till mat och teater genom tiderna (19 aug – 20 dec)
V.34

– Lektion 1: Introduktion till temat – mat och teater genom historien

V.35

– Lektion 2: Antikens Grekland – mat och teater i samhällslivet

V.36

– Lektion 3: Romarriket – föreställningar och mattraditioner

V.37

– Lektion 4: Medeltiden – festmåltider och teateruppträdanden

V.38

– Lektion 5: Renässansen – påverkan av mat på teaterkonsten

V.39

– Lektion 6: Barockens teater – mat och njutning på scenen

V.40

– Lektion 7: En analys av berättande och matkultur

V.41

– Lektion 8: Bedömningstillfälle – Projekt om mat och teater

V.42

– Lektion 9: Sammanfattning och reflektion över första hälften

V.43

(Höstlov, ingen lektion)

V.44

– Lektion 10: Teaterns roll under upplysningstiden

V.45

– Lektion 11: Nya perspektiv – mat i 1800-talets teater

V.46

– Lektion 12: Modernismen – förändringar i mat och teater

V.47

– Lektion 13: Postmodernismens inverkan på scen och mat

V.48

– Lektion 14: Sammanfatta och diskutera avslutningsprojekt

V.49

– Lektion 15: Förberedelser för slutprojekten

V.50

– Lektion 16: Presentationsvecka för slutprojekt

V.51

– Lektion 17: Reflektion och utvärdering av temat

Vårterminering
Fördjupning av mat och teater genom tiderna (7 jan – 11 juni)
V.2

– Lektion 1: Repetition och utvärdering av höstterminen

V.3

– Lektion 2: Mat och teater i det tidiga 1900-talet

V.4

– Lektion 3: Två världskrig – matens betydelse

V.5

– Lektion 4: Efterkrigstidens teater och matvanor

V.6

– Lektion 5: Nutidens trender inom mat och teater

V.7

– Lektion 6: Globalisering – påverkan på mat och teater

V.8

– Lektion 7: Bedömningstillfälle – Samtida reflektioner

V.9

(Sportlov, ingen lektion)

V.10

– Lektion 8: Studiebesök på en teater eller matlagning

V.11

– Lektion 9: Diskussion och analys av studiebesöket

V.12

– Lektion 10: Avslutande projektdiskussion

V.13

– Lektion 11: Projektarbete och förberedelse

V.14

– Lektion 12: Slutredovisningar av projekt

V.15

– Lektion 13: Sammanfattning av kursinnehåll

V.16

(Påsklov, ingen lektion)

V.17

– Lektion 14: Reflektion och diskussion av erfarenheter

V.18

– Lektion 15: Utvärdering av kursen

V.19

– Lektion 16: Avslutande lektion och feedback

V.20

– Lektion 17: Avslutning av läsåret


Modern Tillbaka-knapp
×