Terminsplanering
Årskurs: 9
Ämne: Hem- och konsumentkunskap (HKK)
Tema: Höstterminen
Introduktion till HKK (19 aug – 8 sep)
V.34
– Lektion 1: Vad är HKK?
– Lektion 2: Grundläggande begrepp
– Lektion 3: Introduktion till kursens innehåll
V.35
– Lektion 1: Fortsättning och fördjupning
V.36
– Lektion 1: Avslutning och sammanfattning
Kost och näringslära (9 sep – 29 sep)
V.37
– Lektion 4: Näringsämnen
– Lektion 5: Kostcirkeln
V.38
– Lektion 6: Planera en hälsosam kost
– Bedömning: Kostanalys av egen måltid
V.39
– Lektion 1: Avslutning och reflektion
Matlagning och receptanalys (30 sep – 20 okt)
V.40
– Lektion 7: Matlagningens grunder
V.41
– Lektion 8: Receptanalys
V.42
– Lektion 9: Matlagning i praktiken
Hälsa och livsstil (21 okt – 11 nov)
V.43
– Lektion 10: Fysisk och psykisk hälsa
– Lektion 11: Livsstilsval
V.45
– Bedömning: Reflektion kring livsstil
Konsumentkunskap (12 nov – 2 dec)
V.46
– Lektion 12: Konsumtion och miljö
V.47
– Lektion 13: Ekonomiska val
– Lektion 14: Konsumentens rättigheter
Avslutning och repetition (3 dec – 20 dec)
V.48
– Lektion 15: Repetition av kursinnehåll
V.49
– Lektion 16: Utvärdering och feedback
Lov:
– Höstlov v.44: 28 oktober – 1 november (inga lektioner)
Denna planering ger en övergripande struktur för höstterminen och inkluderar både undervisning och bedömning kopplad till kursens mål. Om du har några frågor eller behöver ytterligare justeringar, är du välkommen att ställa fler frågor!